Pravila privatnosti i zaštita podataka

Pravne informacije

Naziv subjekta: Promo-Plus d.o.o.

Adresa subjekta: Nova Ves 39a

Poštanski broj i grad: 10 000 Zagreb

Hrvatska

OIB: 45574928584

Banka 1: Raiffeisen Bank

IBAN 1: HR9724840081101887175

Banka 2: Addiko Bank

IBAN 2: HR1625000091101299457

Banka 3: Erste Bank

IBAN 3: HR9224020061100075954

Tel1: +385 1 4668 716

Tel2: +385 1 4668 715

E-mail: prodaja@promo-plus.hr

 

Dizajn, izrada i održavanje stranica:

Naziv: Aster Zone j.d.o.o.

Adresa:  Malbunska cesta 37, Mala Buna

Website: http://aster-zone.com/

Telefon: +385 1 777 8381

 

Autorska prava

Sav sadržaj ove stranice (slike, video, tekstovi, dokumenti) podlježe zaštićenim autorskim pravima https://promo-plus.hr/  . Sadržaj nije dozvoljeno kopirati bez pismene suglasnosti.

Hvala Vam što ste posjetili našu web stranicu https://promo-plus.hr/ . Zaštita Vaše privatnosti izuzetno nam je važna. U nastavku detaljno Vas obavještavamo o postupanju s Vašim podacima.

 

Pravila privatnosti

Korištenje internetske stranice Promo-Plus moguće je bez ikakvih naznaka osobnih podataka; međutim, ako posjetitelj  želi koristiti naše usluge ili nas kontaktirati putem naše internetske stranice, obrada osobnih podataka može biti potrebna. Ako je obrada osobnih podataka potrebna i nema zakonske osnove za obradu, općenito prihvaćamo suglasnost od posjetitelja.

Obrada osobnih podataka (ime, adresa, adresa e-pošte, telefonski broj…) nositelja podataka u skladu je sa Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR). Nadalje, podnositelji podataka su putem ove izjave o zaštiti podataka obaviješteni o pravima na koja imaju pravo.

 

  1. Definicije

Deklaracija o zaštiti podataka temelji se na pojmovima koje koristi europski zakonodavac za donošenje Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR). Naša izjava o zaštiti podataka trebala bi biti čitljiva i razumljiva za široku javnost, kao i za naše klijente i poslovne partnere.

U ovoj izjavi o zaštiti podataka koristimo sljedeće pojmove:

Osobni podaci

Osobni podaci podrazumijevaju sve podatke koji se odnose na identificiranu ili prepoznatljivu fizičku osobu (“subjekt podataka”). Identificirana fizička osoba je ona koja se može izravno ili neizravno identificirati, posebice pozivanjem na identifikator kao što je ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, online identifikator ili jedan ili više čimbenika specifičnih za fizičke, fiziološke, genetskog, mentalnog, ekonomskog, kulturnog ili društvenog identiteta te fizičke osobe.

Obrada

Obrada je svaka radnja ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili skupovima osobnih podataka, bilo da se radi o automatiziranim sredstvima, kao što su prikupljanje, snimanje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pretraživanje, objavljivanje prijenosom, širenjem ili na drugi način stavljanjem na raspolaganje, ažuriranjem ili kombinacijom, ograničavanjem, brisanjem ili uništenjem.

Ograničenje obrade

Ograničenje obrade označava pohranjene osobne podatke s ciljem ograničavanja njihove obrade u budućnosti.

Procesor

Procesor je fizička ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili drugo tijelo koje obrađuje osobne podatke u ime kontrolora.

Primatelj

Primatelj je fizička ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili drugo tijelo na koje se otkrivaju osobni podaci, bez obzira na to jesu li treća strana ili ne. Međutim, javne vlasti koje mogu primiti osobne podatke u okviru određenog ispitivanja u skladu s pravom Unije ili države članice ne smatraju se primateljima; obrada takvih podataka od strane tih javnih tijela mora biti u skladu s važećim pravilima o zaštiti podataka u skladu s namjenama prerade.

Treća strana

Treća strana je fizička ili pravna osoba, javni organ, agencija ili tijelo koje nije predmet subjekta, kontrolor, procesor i osobe koje su pod izravnim nadzorom nadređenog ili procesora ovlaštene za obradu osobnih podataka.

Pristanak

Suglasnost subjekta podataka je svako slobodno dano, specifično, informirano i nedvosmisleno naznaka želja subjekta podataka kojom on, izjavom ili jasnim afirmativnim radnjama, označava suglasnost s obradom osobnih podataka koji se odnose na njega.

 

  1. Službenik za zaštitu podataka

Za sva pitanja o zaštiti podataka kod možete kontaktirati službenika za zaštitu podataka na sljedeću e-mail adresu: prodaja@promo-plus.hr 

 

  1. Koje podatke prikupljamo o vama i kako?

Prikupljamo informacije o vama kada popunite bilo koji obrazac na našoj internetskoj stranici. Podaci o korištenju web stranica prikupljeni su pomoću kolačića.

Prilikom slanja obrasca na našoj web stranici koristimo davatelja softvera treće strane za automatizirano prikupljanje i obradu podataka. Davatelj neće koristiti vaše podatke za bilo koju svrhu i zadržat će ih samo u skladu s našim pravilima o zadržavanju podataka.

 

  1. Kolačići

Kolačići su tekstualne datoteke poslane na vaše računalo kako bi prikupile informacije o internet preglednicima  i informacijama o ponašanju posjetitelja. Te informacije koristimo za praćenje korištenja internetske stranice posjetitelja i izradu statističkih izvješća o aktivnostima stranice.

Za više informacija posjetite www.aboutcookies.org ili www.allaboutcookies.org.

Koristimo slijedeće kolačiće:

Strogo potrebni kolačići: pomažu internetskoj stranici da funkcionira i poboljšava izgled i dojam internetske stranice. Oni također pomažu poboljšati navigaciju na našoj internetskoj stranici i omogućiti vam da se vratite na stranice koje ste prethodno posjetili. Ova vrsta kolačića traje samo za vrijeme trajanja posjete internetskoj stranici. Kada napustite internetsku stranicu, oni se automatski brišu.

Analitički kolačići: omogućuju nam da prepoznamo i brojimo broj posjetitelja i da vidimo kako se posjetitelji kreću na našoj internetskoj stranici kada ih upotrebljavaju. To nam pomaže poboljšati način na koji naša internetska stranica funkcionira, na primjer, tako da korisnici lakše pronalaze ono što traže i što ih zanima.

Kolačići za funkcionalnost: koriste se za prepoznavanje kada se vratite na našu internetsku stranicu. To nam omogućuje prilagodbu našeg sadržaja, personalizaciju i memoriranje vaših preferencija (na primjer, vaš izbor jezika ili regije).

Kolačići za oglašavanje: ovi kolačići bilježe vaš posjet našoj internetskoj stranici, stranicama koje ste posjetili i poveznicama koje ste slijedili. Koristiti ćemo ove informacije kako bismo na našoj internetskoj stranici i oglašavanju sadržaj bio prikazan prilagođen vašim interesima. Možemo također dijeliti te podatke s trećim stranama za tu svrhu.

 

  1. Odredbe o zaštiti podataka o primjeni i upotrebi usluge Google Analytics

Google Analytics usluga je web-analiza. Web-analiza prikuplja i analizira podatke o ponašanju posjetitelja web-lokacija. Usluga web analize prikuplja, između ostalog, podatke o web stranici s koje je osoba došla (tzv. Referrer), koje su podstranice bile posjećene ili koliko su često i za koje vrijeme pregledane podstranice. Web-analiza se uglavnom koristi za optimizaciju web stranice i za provođenje analize troškova i koristi internet oglašavanja.

Operator komponente usluge Google Analytics jest Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, Sjedinjene Američke Države.

Svrha Google Analytics-a  je analizirati promet na našoj internetskoj stranici. Google prikuplja podatke i informacije kako bi procijenio upotrebu naše internetske stranice i pružio online izvještaje koji prikazuju aktivnosti na našim internetskim stranicama i pružaju druge usluge vezane uz korištenje naše internetske stranice za nas.

Dodatne informacije i primjenjive odredbe o zaštiti podataka od Googlea mogu se preuzeti na adresi https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ i http://www.google.com/analytics/terms/us.html

Google Analytics dodatno se objašnjava na sljedećoj poveznici: https://www.google.com/analytics/

 

  1. Odredbe o zaštiti podataka o primjeni i korištenju Facebooka

Na ovoj internetskoj stranici kontrolor je integrirao komponente poduzeća Facebook. Facebook je društvena mreža.

Društvena mreža mjesto je društvenih sastanaka na Internetu, mrežne zajednice koja obično omogućuje korisnicima međusobnu komunikaciju i interakciju u virtualnom prostoru. Društvena mreža može poslužiti kao platforma za razmjenu mišljenja i iskustava, ili omogućiti internetskoj zajednici pružanje osobnih ili poslovnih informacija. Facebook omogućuje korisnicima društvene mreže da uključe stvaranje privatnih profila, učitavanje fotografija i mrežu putem zahtjeva prijatelja.

Operativna tvrtka Facebook je Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, Sjedinjene Američke Države. Ako osoba živi izvan Sjedinjenih Američkih Država ili Kanade, kontrolor je Facebook Ireland Ltd., 4 trg Grand Canal, luka Grand Canal, Dublin 2, Irska.

Ako je osoba istovremeno prijavljena na Facebooku, Facebook detektira s svakom pozivom na našu internetsku stranicu od strane nositelja podataka i za cijelo vrijeme trajanja svog boravka na našem internetskom mjestu – koje specifične podstranice naše stranice je posjetio nositelj podataka. Ti se podaci prikupljaju putem Facebook komponente i povezani su s odgovarajućim Facebook računom subjekta. Ako se korisnik klikne na jedan od Facebookovih gumba integriranih u našu internetsku stranicu, npr. gumb “Sviđa mi se” ili ako subjekt podnese komentar, tada Facebook uparuje ove podatke s osobnim Facebook korisničkim računom subjekta podataka i pohranjuje osobne podatke.

Smjernica za zaštitu podataka koju je objavio Facebook, dostupna na adresi https://facebook.com/about/privacy/, pruža informacije o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka od strane Facebooka. Osim toga, objašnjava se koje postavke Facebook nudi kako bi zaštitio privatnost predmeta podataka. Osim toga, dostupne su različite opcije konfiguracije kako bi se omogućilo uklanjanje prijenosa podataka na Facebook, npr. Facebook bloker davatelja usluge Webgraph, koji se može dobiti pod http://webgraph.com/resources/facebookblocker/. Ovu aplikaciju može koristiti subjekt podataka kako bi se uklonio prijenos podataka na Facebook.

 

  1. Vaša prava

 Kao subjekt čije podatke obrađujemo u kontekstu posjeta i korištenja stranice https://promo-plus.hr/ imate sljedeća prava:

Pravo na informaciju (čl. 15. Opće uredbe): Imate pravo tražiti informacije o podacima koje obrađujemo i kako upotrebljavamo Vaše osobne podatke. Osim toga, imate pravo za dobivanje više informacija o specifičnostima svrhe obrade, kategorijama podataka koje obrađujemo, primateljima ili kategorijama primatelja podataka, vremenu pohrane podataka, pravo na brisanje ili ispravak osobnih podatka, pravo na podnošenje prigovora te informacije o podrijetlu podataka.

Pravo na ispravak (čl. 16. Opće uredbe): Imate pravo tražiti hitnu ispravku Vaših osobnih podataka, ako su podaci neispravni, nevažeći ili nepotpuni.

Pravo na brisanje (čl. 17. Opće uredbe): Imate pravo zatražiti brisanje/zaborav Vaših osobnih podataka.

Pravo na ograničenje obrade (čl. 18. Opće uredbe): Uz ograničene okolnosti koje su određene u čl. 18. Opće uredbe o zaštiti podataka imate pravo na ograničenje obrade Vaših podataka, što znači da možemo pohranjivati, ali ne upotrebljavati i dodatno obrađivati.

Pravo na prijenos podataka (članak 19. Opće uredbe): Imate pravo zatražiti od nas podatke koji se odnose na Vas, a koje ste nam stavili na raspolaganje u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom obliku; te podatke možete poslati u druge službe ili ih dati proslijediti.

Pravo na žalbu (čl. 20 Opće uredbe): Imate pravo u bilo kojem trenutku podnijeti prigovor vezan uz način na koji obrađujemo Vaše podatke u okviru stranice https://promo-plus.hr/

Pravo na povlačenje privole (članak 7. Opće uredbe): Imate pravo na opozivanje privole za obradu podataka kada se obrada podataka temelji na Vašoj privoli.

Pravo na prigovor nadležnom tijelu: Imate pravo u bilo kojem trenutku podnijeti prigovor vezan uz način na koji obrađujemo Vaše podatke u okviru stranice https://promo-plus.hr/  nadzornom tijelu za zaštitu podataka – Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP), Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb, www.azop.hr, azop@azop.hr

Za ostvarenje obrazloženih prava sukladno propisima o zaštiti podataka možete nam se obratiti putem e-maila: prodaja@promo-plus.hr 

 

  1. Sigurnost

https://promo-plus.hr/  koristi SSL certifikat iz razloga da informacije prenosimo enkriptirane, odnosno kako bi Vam omogućili sigurnu posjetu našoj web stranici i umanjili mogući rizik potencijalnog napada ili curenja informacija. Svi podaci koje prikupljamo su spremljeni na serverima visoke sigurnosti.

 

  1. Završne odredbe

Naša internetska stranica sadrži poveznice na druge internetske stranice. Ovo pravilo o privatnosti odnosi se samo na ovu internetsku stranicu. https://promo-plus.hr/  nije odgovorno za sadržaj i pravila o privatnosti drugih internetskih stranica.

Ako smatrate da su vaši osobni podaci obrađeni na način koji ne zadovoljava GDPR, imate pravo podnijeti žalbu nadležnom nadzornom tijelu.

Nadzorno tijelo u Republici Hrvatskoj je Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Ova  pravila o privatnosti posljednji put su ažurirana 27.06.2018.

Share This